Végre itt az igazi nyár!
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, mióta ilyen jó idő van Nekem mégcsak a konyha közelébe sincs kedvem menni. Jó hír, hogy a következő jégkrém elkészítése -persze a fagyási időt leszámítva-csupán néhány perc alatt történik, annyit azért talán most is ki lehet bírni a konyhában. Viszont rossz hír, hogy nemsokára vége az eperszezonnak, így aki ki szeretné próbálni az siessen :)
Hozzávalók:
25 dkg eper
1 dl tejszín
1,5 dl tejföl
1,5 dl tej
porcukor vagy édesítőszer
- Az epret csumázzuk ki, mossuk meg és turmixoljuk össze
- Öntsük hozzá a tejszínt, a tejet és a tejfölt.
- Keverjük össze, majd édesítsük ízlés szerint.
- Töltsük a masszát jégkrémformába, majd tegyük dermedésig fagyasztóba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése