2013. június 18., kedd

Epres jégkrém 2.

Végre itt az igazi nyár! 
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, mióta ilyen jó idő van Nekem mégcsak a konyha közelébe sincs kedvem menni.  Jó hír, hogy a következő jégkrém elkészítése -persze a fagyási időt leszámítva-csupán néhány perc alatt történik, annyit azért talán most is ki lehet bírni a konyhában. Viszont rossz hír, hogy nemsokára vége az eperszezonnak, így aki ki szeretné próbálni az siessen :)


Hozzávalók:
25 dkg eper
1 dl tejszín
1,5 dl tejföl
1,5 dl tej

porcukor vagy édesítőszer

  1. Az epret csumázzuk ki, mossuk meg és turmixoljuk össze
  2. Öntsük hozzá a tejszínt, a tejet és a tejfölt.
  3. Keverjük össze, majd édesítsük ízlés szerint.
  4. Töltsük a masszát jégkrémformába, majd tegyük dermedésig fagyasztóba.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails