Szeretitek a kuszkuszt?
Én igen, de mégse igazán szoktam készíteni, valahogy eszembe se jut....Tulajdonképpen nem is értem, hogy miért, pedig túl azon, hogy finom minden túlzás nélkül pikk-pakk elkészíthető és sokféle képen variálható.
A következő cukkinis-tökmagos kuszkusz Nálam most köret volt, rántott sajttal, de akár főételként is fogyaszthatjuk. Hidegen és melegen is tálalhatjuk mert mindkét variációban finom!
Hozzávalók:
25 dkg kuszkusz
2 kisebb cukkini
2 ek tökmag
só
bors
1 ek vaj
olíva olaj
húsleves/alaplé vagy víz
- A kuszkusz öntsük egy tálba.
- A kuszkuszt öntsük fel annyi húslevessel/alaplével vagy vízzel, hogy ellepje.
- Sózzuk meg és keverjük el, majd takarjuk le annyi időre amíg beszívja a nedvességet (5-10 perc)
- Közben szeleteljük fel a cukkinit vékony szeletekre és kevés olíva olajon pirítsuk meg, közben sózzuk borsozzuk.
- Keverjük el a vajat kuszkuszban.
- Keverjük a cukkinit a és a tökmagot a kuszkuszhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése