2013. február 24., vasárnap

Cukkinis-tökmagos kuszkusz

Szeretitek a kuszkuszt? 
Én igen, de mégse igazán szoktam készíteni, valahogy eszembe se jut....Tulajdonképpen  nem is értem, hogy miért, pedig túl azon, hogy finom minden túlzás nélkül pikk-pakk elkészíthető és sokféle képen variálható. 


A következő cukkinis-tökmagos kuszkusz Nálam most köret volt, rántott sajttal, de akár főételként is fogyaszthatjuk. Hidegen és melegen is tálalhatjuk mert mindkét variációban finom!


Hozzávalók:
25 dkg kuszkusz
2 kisebb cukkini
2 ek tökmag

bors
1 ek vaj
olíva olaj
húsleves/alaplé vagy víz


  1. A kuszkusz öntsük egy tálba.
  2. A kuszkuszt öntsük fel annyi húslevessel/alaplével vagy vízzel, hogy ellepje. 
  3. Sózzuk meg és keverjük el, majd takarjuk le annyi időre amíg beszívja a nedvességet (5-10 perc)
  4. Közben szeleteljük fel a cukkinit vékony szeletekre és kevés olíva olajon pirítsuk meg, közben sózzuk borsozzuk.
  5. Keverjük el a vajat kuszkuszban.
  6. Keverjük a cukkinit a és a tökmagot a kuszkuszhoz.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails