Emlékszem, hogy két éve nyáron sok helyen keresgéltem ilyen formát, de egyszerűen mindig lemaradtam róla és nem kaptam, az idén meg már lépten-nyomom belebotlok a jobbnál-jobb formákba.
Amennyiben pont annyit masszát szeretnénk kikeverni, amennyi formánk van, célszerű lemérni a formák űrtartalmát. Én a maradékot bele szoktam önteni egyéb formába és fagyasztás után félig felengedve szoktam megenni:)
20 dkg eper
1 dl tejszín
1,5 dl joghurt
1 dl tej
porcukor vagy édesítőszer
- Az epret csumázzuk ki, mossuk meg és turmixoljuk össze
- Öntsük hozzá a tejszínt, a tejet és a joghurtot.
- Keverjük össze, majd édesítsük ízlés szerint.
- Töltsük a masszát jégkrémformába, majd tegyük dermedésig fagyasztóba.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése