2013. június 2., vasárnap

Eperkrémleves (főzés nélküli)

Sajnos nem tudom azzal kezdeni ezt a blogbejegyzést, hogy "ebben a szép nyári időben el se tudnék jobbat képzelni, mint egy finom, hideg gyümölcsös levest", mivel úgy tűnik, hogy a jó idő még igencsak várat magára. ....
Ez a leves, ha egyáltalán lehet annak nevezni, a lehető legegyszerűbben készült, de mivel az eprek szerencsére az idén csodafinomak, így szerintem nem is szükséges, hogy tovább ízesítsük. Így tökéletes ahogy van, a maga egyszerűségében.


Hozzávalók:
50 dkg eper + eper a tálaláshoz
5 dl natúr joghurt
porcukor vagy édesítőszer

  1. Az eperet csumázzuk ki és mossuk meg.
  2. Az epret és a hideg joghurtot tegyük turmixgépbe és turmixoljuk össze.
  3. Amennyiben szükséges édesítsük ízlés szerint, valamint hígítsuk kellemes sűrűségűre vízzel és turmixoljuk ismét össze.
Hűtsük le és tálaljuk összevágott eperrel.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails