Komolyan mondom, hogy már tényleg azt hittem, hogy sose jutok el annak a sütőtöknek a feldolgozásához, amit még valamikor január első heteiben vásároltam ....
Aztán hétvégén végre minden adott volt, így nekiláttam és készült belőle két étel is egy csapásra, a következő leves valamint egy sütőtökös desszert. Úgy gondoltam, hogy ezennel Én búcsúzom is az idei sütőtök szezontól, bár még ki tudja, lehet, hogy még a fagylalt receptjét hozom.....
A leveshez visszakanyarodva, szerintem minden túlzás nélkül nagyon finom. Aki nem próbálja ki, annak bizony el kell képzelnie, hogy nagyon-nagyon sokat dob rajta mind a kolbász mind pedig a sajt:)
Hozzávalók:
50 dkg tisztított sütőtök
50 dkg tisztított sütőtök
2 kisebb fej lilahagyma
10 dkg füstölt kolbász
10 dkg sajt
2 dl tejszín
só
olíva olaj
10 dkg sajt
2 dl tejszín
só
olíva olaj
- Kevés olíva olajon dinszteljük meg a felkockázott lilahagymát.
- Adjuk hozzá a karikákra vágott kolbászt és süssük zsírjára.
- A felkockázott sütőtököt adjuk a kolbászos-hagymás keverékhez és enyhén pirítsuk le.
- Adjunk hozzá a vizet majd sózzuk.
- Főzzük addig amíg a tök megpuhul, majd adjuk hozzá a tejszínt és turmixoljuk össze simára.
- Adjunk hozzá még annyi vizet, hogy kellemes sűrűségű legyen. Forraljuk össze a levest, valamint amennyiben még szükséges fűszerezzük
Tálaljuk például tökmaggal megszórva!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése