2012. április 18., szerda

Medvehagymás-sajtos csiga (hidegen kelesztve)

......melyet most hozok, pedig még húsvétkor készültek egy húsos variációval együtt:) Mondjuk azt hiszem ha ezt nem írom, akkor is könnyen kitalálható a háttérben lapuló tojásokról.... A csigák tésztáját egy korábban bevált savós pogácsa receptem alapján készítettem medvehagymával dúsítva, tölteléknek pedig teljesen natúr krémsajtot használtam. 


A megadott recept tartalmaz savótde nem kötelező elem.......akinek nincs otthon, nyugodtan helyettesítheti más folyékony anyaggal pl.tejföllel. Én nagyon szeretem kelt tésztákhoz használni a savót, mert úgy tapasztaltam, hogy nagyon jót tesz a kelt tésztáknak. Bátran ajánlom Mindenkinek, hogy használja, kiválóan lehet tárolni mélyhűtőben hosszabb ideig is. Joghurt valamint krémsajt készítésekor szoktam belőle eltenni. 


Hozzávalók a tésztához:
1 csokor medvehagyma
40 dkg liszt (csökkentett szénhidrátttartalmú lisztet használatm)
1 tojás
10 dkg vaj
2 dkg élesztő
0,5 dl tej
0,5 dl savó (helyettesíthető pl tejjel is)
1 dl tejföl
1,5 csapott tk só
1 kk cukor vagy cukorhelyettesítő



További hozzávalók:
15 dkg krémsajt (philadelphiát használtam)
1 tojás a kenéshez


  1. A medvehagymát vágjuk össze kisebb darabokra. Az szétmorzsolt élesztőt az összes többi hozzávalóval együtt tegyük kelesztőtálba.
  2. Géppel, vagy kézzel gyúrjunk rugalmas tésztát az egészből. Mikor készen vagyunk lisztezzük meg a tésztánk tetejét, és letakarva tegyük hideg helyre megkelni. Én egy éjszakán keresztül kelesztettem hűtőszekrényben.
  3. A megkelt a tésztát öntsük ki lisztezett felületre és nyújtsuk ki kb fél cm vastagságúra.
  4.  A kinyújtott tésztát kenjük meg a krémsajttal majd tekerjük fel.
  5. Szeleteljük fel a tekercset ujjnyi vastagságúra. A korongokat helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd kenjük meg a simára kikevert tojással.
  6. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre a csigákat.




2 megjegyzés:

Dankóné R. Magdi írta...

Ez gyonyoru! Amugyis oda vagyok a fotokert es az eteleidert! :-) Most is otletert jottem.:-) Magdi (www.magdireceptek.blogspot.com)

Alexa írta...

Húú,ez hihetelenül jól néz ki,ízre is biztos finom.nekem külön nagy öröm,hogy update:) köszi a receptet!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails