2012. április 11., szerda

Medvehagymás sajtgolyók

...melyek nemrég még a húsvéti asztalon voltak! Pácolt, olívaolajban eltett sajtgolyókat többször is készítettem már és volt már úgy is, hogy a sajtgolyókat különböző magvakaba forgattam.
Most, hogy medvehagyma szezon van, szinte adott volt, hogy ezzel ízesítsem a sajtot, ez a változat túl azon, hogy ízletes, rendkívül mutatós is.



Hozzávalók:
2 nagy doboz natúr joghurt, vagy házi joghurt
2 tk só
1 csokor medvehagyma
olíva olaj a formázáshoz


  1. A joghurtot keverjük a sóval.
  2. Egy magasabb edényre fektessünk ki egy laza szövésű konyharuhát, majd tegyünk rá egy fakanalat. Én erre a célra egy 2 literes kancsót szoktam használni. Kössük össze szorosan a konyharuha széleit a fakanál nyelén.
  3. A konyharuhába merjük át óvatosan a joghurtos keveréket.
  4. Kössük meg a konyharuhát jó szorosan, úgy hogy az alja ne érjen az edény aljához, és maradjon elég hely kicsöpögni a savónak.
  5. Tegyük be a hűtőbe csöpögni, és 3 napig csöpögtessük. Közben öntsük le néhányszor a kicsöpögött savót. A savót ne dobjuk ki, remekül fel lehet használni különböző kelt tészták készítésesnél.
  6. A medvehagymát vágjuk össze kisebb darabokra. 3  nap után jól formázható sajtot fogunk kapni. Formázzunk golyókat olajos kézzel, majd forgassuk bele a sajtgolyókat medvehagymába



1 megjegyzés:

Böbe írta...

Nagyon guszta! Ezt ki fogom próbálni:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails