2012. április 3., kedd

Csőben sült brokkoli

Mikor megvettem a brokkolit még azt terveztem, hogy krémleves lesz belőle, de aztán eszembe jutott, hogy milyen, de milyen régen ettem csőben sült brokkolit. Ezek után nem is volt kérdés, és az készült belőle.... Ajánlom Mindenkinek aki egy könnyed fogásra vágyik!


Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
2 dl tejszín
2 dl tejföl
1 db tojás
10 dkg sajt
2 ek étkezési keményítő

bors
vaj


  1. A brokkolit mossuk meg, majd enyhén sós vízben főzzük elő. 
  2. A tojást keverjük ki simára a tejföllel és a tejszínnel valamint az étkezési keményítővel. Ízesítsük sóval és borssal, majd adjuk hozzá a lereszelt sajtot és keverjük össze.
  3. Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, majd tegyük bele az előfőzött brokkolit. 
  4. Öntsük rá a tejfölös szószt.
  5. Lefedve 200 fokon süssük készre. Az utolsó 5 percben fedés nélkül pirítsuk meg a tetejét.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails