......melyet most hozok, pedig még húsvétkor készültek egy húsos variációval együtt:) Mondjuk azt hiszem ha ezt nem írom, akkor is könnyen kitalálható a háttérben lapuló tojásokról.... A csigák tésztáját egy korábban bevált savós pogácsa receptem alapján készítettem medvehagymával dúsítva, tölteléknek pedig teljesen natúr krémsajtot használtam.
Hozzávalók a tésztához:
1 csokor medvehagyma
40 dkg liszt (csökkentett szénhidrátttartalmú lisztet használatm)
1 tojás
10 dkg vaj
2 dkg élesztő
0,5 dl tej
0,5 dl savó (helyettesíthető pl tejjel is)
1 dl tejföl
1,5 csapott tk só
1 kk cukor vagy cukorhelyettesítő
További hozzávalók:
15 dkg krémsajt (philadelphiát használtam)
1 tojás a kenéshez
- A medvehagymát vágjuk össze kisebb darabokra. Az szétmorzsolt élesztőt az összes többi hozzávalóval együtt tegyük kelesztőtálba.
- Géppel, vagy kézzel gyúrjunk rugalmas tésztát az egészből. Mikor készen vagyunk lisztezzük meg a tésztánk tetejét, és letakarva tegyük hideg helyre megkelni. Én egy éjszakán keresztül kelesztettem hűtőszekrényben.
- A megkelt a tésztát öntsük ki lisztezett felületre és nyújtsuk ki kb fél cm vastagságúra.
- A kinyújtott tésztát kenjük meg a krémsajttal majd tekerjük fel.
- Szeleteljük fel a tekercset ujjnyi vastagságúra. A korongokat helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd kenjük meg a simára kikevert tojással.
- Előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre a csigákat.
2 megjegyzés:
Ez gyonyoru! Amugyis oda vagyok a fotokert es az eteleidert! :-) Most is otletert jottem.:-) Magdi (www.magdireceptek.blogspot.com)
Húú,ez hihetelenül jól néz ki,ízre is biztos finom.nekem külön nagy öröm,hogy update:) köszi a receptet!
Megjegyzés küldése