Viszonylag ritkán készítek palacsintát, így ha terítékre kerül, akkor a hagyományos jól ismert változat vagy
amerikai palacsinta szokott készülni. Azonban most eljött az idő és kedvet kaptam hozzá, hogy kipróbáljam valamely más nemzet palacsintareceptjét is. Sokat kutakakodtam a neten és a választásom első körben a francia palacsintára esett. Legalább annyira finom, mint a klasszikus magyar változat, lényegében a különbség az, hogy nem tartalmaz szódát csak tejet, illetve vajjal valamint kevés alkohollal készül.
Hozzávalók:
30 dkg liszt vagy szénhidrátcsökkentett liszt
csipet só
kevés folyékony édesítőszer vagy cukor
4 tojás
kb 9 dl tej
10 dkg olvasztott vaj + még egy kevés a kenéshez
3 evőkanál
vanilia kivonat vagy konyak
- A hozzávalókat keverjük ki csomómentesre, majd pihentessük fél órát.
- Enyhén vajazzunk ki egy palacsintasütőt és süssük ki a palcsintákat.
Forrás:
http://jamicrecept.uw.hu/pal/palar.htm
2 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki! :)) A mogyikrém is házi?
Amúgy a palacsintába én sose teszek szódát, mindig is tejjel készítettük, csak a vaj különbözik a "mi fajtánktól" :))
Köszi! Nem a mogyorókrém nem házi, de már vettem mogyorót, mert készülök házi mogyorókrémet készíteni:) Talán a jövő héten sor is kerül rá!
Megjegyzés küldése