Akármilyen finom is volt, a karácsonyra sütött bejgliből maradt egy darab, melyet az ünnepek végén elraktam a mélyhűtőbe. Nos, a bejgli nem sokáig várakozott a hűtőmben, ugyanis már a hétvégén egy laza desszert készült belőle. Nem fontos hozzá pont bejgli, más sütemény is jó hozzá, vagy akár készíthetjük simán több naranccsal is.
Hozzávalók (6 db pohárkrémhez):
25 dkg bejgli vagy más keksz vagy sütemény
25dkg mascarpone
2 dl tejszín
2 db tojás
4 ek nyírfacukor
2 ek vanília kivonat
3 db narancs
- Egy darab narancs levét facsarjuk ki és keverjük össze vanília kivonattal.
- A tojásokat válasszuk szét, majd a tojásfehérjét vejük fel kemény habbá.
- A tejszínt 2 ek cukorral verjük fel kemény habbá.
- A tojássárgáját a mascarponéval és a 2 ek cukorral keverjük ki krémesre.
- A mascarponés keverékhez lazán keverjük hozzá a tejszínt és a tojásfehérjét.
- Tegyünk a poharak aljára egy réteg bejglit, majd locsoljuk meg a vaníliás narancslével. Ezt követően tegyünk a poharakba összevágott narancsszeleteket, majd tegyünk rá a krémből egy réteget. Ezt a rétegezést csináljuk meg kétszer.
2 megjegyzés:
Csodás a blogod! :)
Üdv. Lilahajnal
Köszönöm! Megnéztem Én is a Te blogod, vissza fogok járni hozzád! Nagyon szép... és a képeid valami fantasztikusak!
Megjegyzés küldése