Hozzávalók:
15 dkg vaj
15 dkg sima liszt vagy szénhidrátcsökkentett liszt
1 tojássárgája
1 tk sütőpor
só
7 dkg darált dió
4 dkg kék sajt (helyettesíthető más intenzív ízű sajttal is)
8 dkg kemény sajt
- A liszthez adjuk hozzá a sót, a borsot, a darált diót, a tojássárgáját, a lereszelt sajtokat valamint a összekockázott hideg vajat és morzsoljuk össze az egészet. Gyúrjuk az egészből homogén tésztát.
- A tésztát csomagoljuk be folpackba és tegyük be legalább 1 órára hűtőszekrénybe (Én egy éjszakán keresztül pihentettem)
- Lisztezett deszkán formáljunk a tésztából hengert, majd vágjuk a hengerből kb fél cm vastagságú korongokat. (vagy nyújtsuk ki és szaggassuk ki formával)
- Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük ki a kekszeket 180 fokon kb.15 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése