2012. január 4., szerda

Diós-kéksajtos keksz

Lehet, hogy már egy kicsit unalmas, hogy ismételten egy kekszrecepttel jövök, de valahogy nem tudok ráunni. Sőt, alighogy kisült egy-egy adag és túlvagyok az első kóstoláson, máris a következő variáción törpölök:) Ez a változat egy nagyon finom diós sajtkrémleveshez készült, de önmagában is jó ropogtatnivaló!



Hozzávalók:
15 dkg vaj
15 dkg sima liszt vagy szénhidrátcsökkentett liszt
1 tojássárgája
1 tk sütőpor

7 dkg darált dió
4 dkg kék sajt (helyettesíthető más intenzív ízű sajttal is)
8 dkg  kemény sajt


  

  1. A liszthez adjuk hozzá a sót, a borsot, a darált diót, a tojássárgáját, a lereszelt sajtokat valamint a összekockázott hideg vajat és morzsoljuk össze az egészet. Gyúrjuk az egészből homogén tésztát.
  2. A tésztát csomagoljuk be folpackba és tegyük be legalább 1 órára hűtőszekrénybe (Én egy éjszakán keresztül pihentettem)
  3. Lisztezett deszkán formáljunk a tésztából hengert, majd vágjuk a hengerből kb fél cm vastagságú korongokat. (vagy nyújtsuk ki és szaggassuk ki formával)
  4. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük ki a kekszeket 180 fokon kb.15 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails