Finom, finom, finom! Mindössze két darab céklából készítettem próbaképpen a chipset, ami pillanatok alatt elfogyott. Először megpróbáltam étkezési keményítő nélkül kisütni, de úgy nem volt elég ropogós. Keményítőbe való forgatás után viszont igazán ropogós, finom chipseket kaptam! Aki nem hiszi, járjon utána:)
Hozzávalók:
cékla
étkezési keményítő
olaj a sütéshez
só
- A céklát tisztítsuk meg.
- Reszelővel szeleteljük fel vékonyra a céklát, majd itassuk fel róla a nedvességet.
- Forgassuk bele a céklaszeleteket étkezési keményítőbe.
- Bő, forró olajban néhány perc alatt süssük ki a chipset.
- Az olajat csepegtessük le a megsült cékláról, majd sózzuk ízlés szerint.
3 megjegyzés:
meglesz! Van is otthon cékla!
Nos, ez nem jött be. :(
Húha, remélem nem túl sokat készítettél így elsőre:(
Megjegyzés küldése