2012. január 23., hétfő

Céklachips

Finom, finom, finom! Mindössze két darab céklából készítettem próbaképpen a chipset, ami pillanatok alatt elfogyott. Először megpróbáltam étkezési keményítő nélkül kisütni, de úgy nem volt elég ropogós. Keményítőbe való forgatás után viszont igazán ropogós, finom chipseket kaptam! Aki nem hiszi, járjon utána:)




Hozzávalók:
cékla
étkezési keményítő
olaj a sütéshez





  1. A céklát tisztítsuk meg.
  2. Reszelővel szeleteljük fel vékonyra a céklát, majd itassuk fel róla a nedvességet.
  3. Forgassuk bele a céklaszeleteket étkezési keményítőbe.
  4. Bő, forró olajban néhány perc alatt süssük ki a chipset.
  5. Az olajat csepegtessük le a megsült cékláról, majd sózzuk ízlés szerint.

3 megjegyzés:

Turák Kinga írta...

meglesz! Van is otthon cékla!

Turák Kinga írta...

Nos, ez nem jött be. :(

Mézesélet írta...

Húha, remélem nem túl sokat készítettél így elsőre:(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails