Hozzávalók:
40 dkg csökkentett szénhidráttartalmú liszt vagy sima liszt
20 dkg csicsóka (megfőtt, megtisztított, kinyomkodott mennyiség)
1 dl tej
3 dkg élesztő
10 dkg vaj
2 tojás
1,5 dl tejföl
2 kk só
ízlés szerint szezámmag a tetejére
ízlés szerint sajt a tetejére
- A csicsókát mossuk meg és főzzük meg héjastól.
- Mikor kihűlt, húzzuk le a csicsóka héját majd törjük össze (pl krumplinyomóval). Az áttört csicsókából nyomkodjuk ki enyhén a nedvességet.
- Tegyük bele egy dagasztótálba a lisztet, a csicsókát, a sót, a tejfölt, a tejet, 1 tojást, a vajat valamint morzsoljuk bele az élesztőt.
- Géppel, vagy kézzel gyúrjunk rugalmas tésztát az egészből. Mikor készen vagyunk lisztezzük meg a tésztánk tetejét, és letakarva tegyük be a hűtőszekrénybe egy éjszakára.
- A megkelt a tésztát öntsük ki lisztezett felületre és nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. Hagyjuk kb fél órát kelni. Egy késsel kereszt irányban vagdaljuk be a kinyújtott tészta tetejét.
- 1 tojás keverjünk ki simára és kenjük meg vele a pogácsa tésztát. Szórjunk rá reszelt sajtot valamint szezámmagot.
- Szaggassuk ki a pogácsákat szaggatóval a kívánt nagyságúra. A kiszaggatott pogácsákat helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- Előmelegített 200 fokos sütőben süssük készre
3 megjegyzés:
Szívesen megkóstolnám ezt is :) nagyon ügyes vagy!
Ez remek :-)
talán még van ennyi csicsóka hozzá :)
Megjegyzés küldése