Hozzávalók:
lila burgonya
étkezési keményítő
olaj a sütéshez
só
- A burgonyát tisztítsuk meg.
- Reszelővel szeleteljük fel ízlés szerinti vékonyságúra a burgonyát, majd itassuk fel róla a nedvességet.
- Forgassuk bele a burgonyaszeleteket étkezési keményítőbe.
- Bő, forró olajban néhány perc alatt süssük ki a chipset.
- Az olajat csepegtessük le a megsült chipsről, majd sózzuk ízlés szerint.
2 megjegyzés:
most már illő lesz nekem is beszerezni egy ilyen burgonyát! :)
sárgarépából próbáltad már? vagy sütőtökből? :)
Még nem próbáltam, de be van tervezve. A következő a sárgarépa és a zeller lesz. Mondjuk nem vagyok alapból egy nagy chipses, évente fél zacskóval se szoktam megenni, de ezek a zöldségesek bejöttek! A sütőtököt nem szeretem, így azt nem hiszem, hogy kipróbálom.
Megjegyzés küldése