2012. január 25., szerda

Chips lilaburgonyából

Amikor rákattanok egy ételre, akkor általában egymás után kipróbálom több variációban is. A csicsókából és céklából készült chipsek után készítettem chipset klasszikusan burgonyából is, és azt hiszem, hogy ezzel még nincs vége.....Most, hogy egyre több helyen lehet már kapni lilaburgonyát, abból készítettem, de természetesen más fajtából is ugyanígy elkészíthető.




Hozzávalók:
lila burgonya
étkezési keményítő
olaj a sütéshez




  1. A burgonyát tisztítsuk meg.
  2. Reszelővel szeleteljük fel ízlés szerinti vékonyságúra a burgonyát, majd itassuk fel róla a nedvességet.
  3. Forgassuk bele a burgonyaszeleteket étkezési keményítőbe.
  4. Bő, forró olajban néhány perc alatt süssük ki a chipset.
  5. Az olajat csepegtessük le a megsült chipsről, majd sózzuk ízlés szerint.

2 megjegyzés:

Turák Kinga írta...

most már illő lesz nekem is beszerezni egy ilyen burgonyát! :)
sárgarépából próbáltad már? vagy sütőtökből? :)

Mézesélet írta...

Még nem próbáltam, de be van tervezve. A következő a sárgarépa és a zeller lesz. Mondjuk nem vagyok alapból egy nagy chipses, évente fél zacskóval se szoktam megenni, de ezek a zöldségesek bejöttek! A sütőtököt nem szeretem, így azt nem hiszem, hogy kipróbálom.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails