2011. július 17., vasárnap

Sárgabarck sorbet

Talán a legegyszerűbb módja, ha gyümölcsből valamilyen hűsítő finomságot szeretnénk, ha sorbetet a készítünk A következő sárgabarackos variáció azért is lett az egyik kedvencem, mert nagyon-nagyon emlékeztet arra a dobozos sárgabarck fagyira amit még a 80-as években lehetett kapni. Kerek, műanyag dobozban volt, és ha emlékeim nem csalnak akkor mindössze 2 ízben volt kapható, melyek közül az egyik barackos volt.




Hozzávalók:
1 kg sárgabarack
fél liter víz
folyékony édesítőszer
vanília kivonat (elhagyható)



  1. A barackokat mossuk meg és magozzuk ki.
  2. Tegyük bele a barackokat a turmixgépbe, majd öntsük hozzá a vizet és a vanília kivonatot.
  3. Turmixoljuk össze, és édesítsük ízlés szerint.
  4. Öntsük bele fagyigépbe, majd hagyjuk, hogy a gép dolgozzon:)
  5. Fagyasszuk le gombocolható állagúra.
Fagyigép nélkül is elkészíthetjük, úgy, hogy a fagyási folyamat közben időként átkeverjük robotgéppel.


4 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta, és gondolom mennyire finom lehet! Bár még ilyen édességet nem készítettem, de elkébzelem milyen finom lehet a barack ilyen állapotában!

Petra írta...

Most találtam ide hozzád, máris egy szuper finom desszerthez. A fotókat élvezettel nézegettem! Jövök még :)

Mézesélet írta...

Köszönöm Éva!
Petra! Várlak.....:)

Panna írta...

Nagyon guszta a sorbeted, így a képeket elnézve.. Kérlek nézz be hozzám, meglepivel várlak :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails