2013. június 12., szerda

Tejfölös eperfagylalt

Eddig is úgy éreztem, hogy gyorsan megy az idő, de ez az év aztán meg tényleg repül. Nektek is? 
Aztán meg van még egy olyan dolog is az, hogy blogolok, meg mintha még rá is tenne egy lapáttal erre a tényre. Most látom, hogy már egy hete postoltam utoljára, ami persze egy-két napi távlatnak tűnik, ez a fagyi pedig legalább egy hónapja készült, de olyan, mintha most ettük és fotóztam volna:)


Hozzávalók:
50 dkg eper
2 dl tejszín

3 dl tej

3 dl tejföl
porcukor vagy édesítőszer



  1. Az epret csumázzuk ki, mossuk meg és turmixoljuk össze, ízlés szerint hagyhatunk benne egy-két nagyobb darabot is a gyümölcsökből.
  2. Keverjük össze a hideg tejfölt, a tejszínt és a tejet, majd édesítsük ízlés szerint. 
  3. Töltsük bele a masszát fagyigépbe. 
  4. Készítsük el a géppel a fagylaltot, majd ha elkészült tegyük a fagyasztóba, hogy gombócolhatóvá dermedjen.

2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Hát ez gyönyörűség!

Mézesélet írta...

Köszönöm:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails