2013. április 3., szerda

Banános-csokoládés torta

Már egy ideje egyszerűen nem jutok el odáig, hogy minden étel felkerüljön a blogra amit lefényképeztem....
Így voltam/vagyok ezzel a tortával is, ami szintén nem friss "termés", hiszen még február első napjaiban készült egy családi születésnapra.  A fényképek nem a legszebbek, sőt igazából cseppet sem tetszenek, de hát ez van, ezzel tudok szolgálni, erre futotta csupán a készülődés és ünneplés közepette:)




Hozzávalók a tésztához:
9 tojás
27 dkg liszt
27 dkg cukor (nyírfacukrot használtam)



A tortához 3 lapot kell egyesével sütni. Én mindig külön sütöm meg a tortákhoz a lapokat, mert így szebbek, és szerintem egyszerűbb is hogy nem kell keresztben szétvágni.
  1. 3 egész tojást 9 dkg cukorral keverjünk habosra. Addig keverjük amíg teljesen krémes lesz, és szinte kezd kifehéredni.
  2. Szitáljunk bele 9 dkg lisztet, és lazán keverjük el.
  3. Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában süssük készre. Figyeljünk, hogy ne süssük túl,  egészen világosnak kell még lenni a tészta tetejének. Tűvel, vagy késsel ellenőrizzük, hogy nem ragad-bele a tészta.
  4. A másik két lapot is süssük meg az előzővel megegyező módon



Hozzávalók a krémhez:
50 dkg mascarpone
2 dl tejszín
4 lap zseltain
10 dkg tejcsokoládé
10 dkg fehér csokoládé
3 db érett banán
0,5 dl tej

+ ízlés szerint porcukor vagy édesítőszer


  1. A tejszínt verjük fel habbá
  2. A kétféle csokoládét vízfürdő felett olvasszuk fel.
  3. Keverjük ki krémesre a mascarponét, majd keverjük el benne a megolvasztott csokoládét. Amennyiben szükséges édesítsük még ízlés szerint.
  4. A csokis krémhez lazán keverjük hozzá a tejszínhabot.
  5. A zselatin lapokat áztassuk be hideg vízbe 5 percre.
  6. Az előkészített zselatin lapokat vegyük ki a vízből, majd a meleg tejben tejben keverjük el és adjuk hozzá a krémhez.
  7. Keverjük át lazán a krémet, majd kb fél órára tegyük be a hűtőbe. Addigra kicsit már kezd összeállni a krém jobban lehet majd vele dolgozni.
  8. A banánokat karikázzuk fel.
  9. A krémmel kenjük meg a lapokat, és tegyünk a két középső lapra banánszeleteket.
  10. Kenjük meg a torta tetejét és az oldalát.
  11. Opcionálisan díszítsük a torta tetejét (Nálam kész bonbonok kerültek rá)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails