Így voltam/vagyok ezzel a tortával is, ami szintén nem friss "termés", hiszen még február első napjaiban készült egy családi születésnapra. A fényképek nem a legszebbek, sőt igazából cseppet sem tetszenek, de hát ez van, ezzel tudok szolgálni, erre futotta csupán a készülődés és ünneplés közepette:)
Hozzávalók a tésztához:
9 tojás
27 dkg liszt
A tortához 3 lapot kell egyesével sütni. Én mindig külön sütöm meg a tortákhoz a lapokat, mert így szebbek, és szerintem egyszerűbb is hogy nem kell keresztben szétvágni.
- 3 egész tojást 9 dkg cukorral keverjünk habosra. Addig keverjük amíg teljesen krémes lesz, és szinte kezd kifehéredni.
- Szitáljunk bele 9 dkg lisztet, és lazán keverjük el.
- Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában süssük készre. Figyeljünk, hogy ne süssük túl, egészen világosnak kell még lenni a tészta tetejének. Tűvel, vagy késsel ellenőrizzük, hogy nem ragad-bele a tészta.
- A másik két lapot is süssük meg az előzővel megegyező módon
Hozzávalók a krémhez:
50 dkg mascarpone
2 dl tejszín
4 lap zseltain
10 dkg tejcsokoládé
10 dkg fehér csokoládé
3 db érett banán0,5 dl tej
+ ízlés szerint porcukor vagy édesítőszer
- A tejszínt verjük fel habbá
- A kétféle csokoládét vízfürdő felett olvasszuk fel.
- Keverjük ki krémesre a mascarponét, majd keverjük el benne a megolvasztott csokoládét. Amennyiben szükséges édesítsük még ízlés szerint.
- A csokis krémhez lazán keverjük hozzá a tejszínhabot.
- A zselatin lapokat áztassuk be hideg vízbe 5 percre.
- Az előkészített zselatin lapokat vegyük ki a vízből, majd a meleg tejben tejben keverjük el és adjuk hozzá a krémhez.
- Keverjük át lazán a krémet, majd kb fél órára tegyük be a hűtőbe. Addigra kicsit már kezd összeállni a krém jobban lehet majd vele dolgozni.
- A banánokat karikázzuk fel.
- A krémmel kenjük meg a lapokat, és tegyünk a két középső lapra banánszeleteket.
- Kenjük meg a torta tetejét és az oldalát.
- Opcionálisan díszítsük a torta tetejét (Nálam kész bonbonok kerültek rá)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése