Nálatok elfogyott az összes füstölt sonka? Nálunk még nem.....pedig nagyon finom:)
Az a helyzet, hogy Én minden évben attól tartok, hogy kevés lesz a húsvéti sonka, ami szigorúan házi füstölt sonka szokott lenni, és így rendszerint jóval többet készítek, mint ami szükséges...
Sebaj! A megmaradt füstölt sonkát sokféleképpen felhasználhatjuk, levesekhez, salátákhoz vagy akár például a következő muffinhoz is!
Hozzávalók:
30 dkg liszt (fele tönköly, fele teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam)
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 nagy tojás
3 dl tejföl
2 ek mustár
kb fél dl tej
6 ek olaj
2 kk só
5 dkg reszelt sajt (eidamit használtam)
kb 15 dkg füstölt sonka
szezámmag a tetejére
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 nagy tojás
3 dl tejföl
2 ek mustár
kb fél dl tej
6 ek olaj
2 kk só
5 dkg reszelt sajt (eidamit használtam)
kb 15 dkg füstölt sonka
szezámmag a tetejére
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
- Keverjük össze a száraz hozzávalókat. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval.
- Egy másik tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat (a tojást, a tejfölt, a mustárt, a tejet és az olajat)
- Keverjük hozzá a lisztes keverékhez az összekevert nedves hozzávalókkal és ha még szükséges adjunk hozzá tejet.
- Keverjük hozzá a felkockázott sonkát valamint a reszelt sajtot..
- Adagoljuk a tésztát kb 2/3-ig muffinsütőkbe és szórjuk meg a tetejét szezámmaggal.
- 20-23 perc alatt süssük meg a muffinokat.
A muffinok egy részét szilikonos formákban, egy részét papír muffin kapszlikban sütöttem. A szilikonos formákból nagyon szépen ki lehetett szedni a muffinokat, a papír formákból csak teljes kihűlés után jött le szépen a papír.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése