Mivel az ott először kóstolt olajbogyókrém nagyon ízlett, így vásároltam még aznap jónéhány olívabogyóból készült fajtát. Mindegyik finom volt, de Nekem főként a sötétebb olívákból készült krémek ízlettek igazán, mondjuk alapból is jobban szeretem az ilyen olívákat. Az olívakrém elkészítése rém egyszerű, még a Görögoszágban töltött napok alatt volt alkalmam megkérdezni, hogy hogyan ízesítik, de aztán kiderült, hogy nem túlságosan, csupán olajbogyó, olíva olaj és só szükséges hozzá. Bár a megvásárolt készletem kitartott egy darabig, de azóta időről-időre szoktam itthon is készíteni.
Hozzávalók:
olíva bogyó (használharunk bármilyen ízlésünknek megfelelő fajtát)
olíva olaj (20 dkg olajbogyóhoz 2-3 ek olíva olajat használtam)
só
- Az olíva bogyót turmixoljuk össze botmixerrel.
- Adjuk hozzá az olíva olajat és keverjük ki krémesre.
- Sózzuk ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése