2013. április 27., szombat

Sajtos medvehagyma kémleves

Többször is készítettem az elmúlt hetekben a következő sajtos medvehagyma krémlevest, így bátran merem ajánlani a medvehagymát kedvelőknek. Mivel a sűrítése csak tejszínnel valamint sajttal történik, így ne egy sűrű krémlevest képzeljünk el, inkább egy könnyedebb változatot. Feltétnek a forró levesbe sok-sok reszelt sajtot szoktam beletenni, így akár egy könnyű, önálló fogás is lehet.



Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
20 dkg medvehagyma
olíva olaj
10 dkg félkemény sajt
2 dl tejszín
bors

5 dl húsleves vagy alaplé esetleg víz




  1. A vöröshagymát kockázzuk fel és dinszteljük meg az olíva olajon.
  2. Adjuk hozzá a nagyobb darabokra összevágott medvehagymát és futtassuk meg.
  3. Öntsük hozzá a húslevest és adjuk hozzá a sajtot reszelve. Sózzuk, borsozzuk és főzzük össze. 
  4. Turmixoljuk össze az egészet.
  5. Adjuk hozzá és a tejszínt és ha még szükséges  ízesítsük sóval és borssal és forraljuk össze.
Tálaljuk reszelt sajttal/pirított kenyérkockával.






Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails