Többször is készítettem az elmúlt hetekben a következő sajtos medvehagyma krémlevest, így bátran merem ajánlani a medvehagymát kedvelőknek. Mivel a sűrítése csak tejszínnel valamint sajttal történik, így ne egy sűrű krémlevest képzeljünk el, inkább egy könnyedebb változatot. Feltétnek a forró levesbe sok-sok reszelt sajtot szoktam beletenni, így akár egy könnyű, önálló fogás is lehet.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma20 dkg medvehagyma
olíva olaj
10 dkg félkemény sajt
2 dl tejszín
bors
só
5 dl húsleves vagy alaplé esetleg víz
- A vöröshagymát kockázzuk fel és dinszteljük meg az olíva olajon.
- Adjuk hozzá a nagyobb darabokra összevágott medvehagymát és futtassuk meg.
- Öntsük hozzá a húslevest és adjuk hozzá a sajtot reszelve. Sózzuk, borsozzuk és főzzük össze.
- Turmixoljuk össze az egészet.
- Adjuk hozzá és a tejszínt és ha még szükséges ízesítsük sóval és borssal és forraljuk össze.
Tálaljuk reszelt sajttal/pirított kenyérkockával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése