2012. október 22., hétfő

Tejszínes meggyleves

Szeretitek a meggylevest? Én igen, de közel se annyira, mint a Keresztlányom, aki nagyjából 10-ből 9-szer meggylevest kér, ha megkérdezik Tőle, hogy mit enne. A következő meggyleves Neki készült a hétvégén, és miközben ettük elsorolta, hogy a családtagok által készített meggylevesek mennyire ízlenek Neki.

Úgy tűnt, hogy ez a variáció átment a vizsgán, mert vidáman kanalazgatta:)


Hozzávalók:
50 dkg meggy (fagyasztott vagy friss)
2 dl tejszín
1 citrom leve
1 ek étkezési keményítő
2 db egész fahéj
édesítőszer vagy cukor

  1. A meggyet öntsük fel kicsivel több vízzel, hogy ellepje és tegyük fel főni.
  2. Adjuk hozzá a citrom levét, a fehéjat valamint édesítsük ízlés szerint. Forraljuk össze.
  3. A tejszínt keverjük ki csomómentesen a keményítővel. A felforralt meggy levéből tegyünk hozzá egy merőkanállal a tejszínes keverékhez majd keverjük jól össze.
  4. A tejszínes keverékkel sűrítsük be a levest.
  5. Szedjük ki a fahéjat a levesből  és jól lehűtve tálaljuk.

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Én is szeretem! Nagyon guszta!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails