2012. október 1., hétfő

Marinált paprika

Mostanában az egyik legkedvesebb zöldségfélém a kápia paprika, mindig veszek, amikor a piacon járok. Készítettem már belőle többféle ételt, a következő marinált paprikát például folyamatosan gyártom, mert egyszerűen nem tudom megunni....


Igazából most, hogy jobban belegondolok majdnem minden nap ezt reggelizem egy ideje, felváltva egy szintén nagyon egyszerűen elkészíthető  parikakrémmel, aminek a napokban hozom majd a receptjét. 

Szóval szerintem: jófajta friss vagy pirított kenyér, kevés vaj és marinált parika,és nem is kell több:)


Hozzávalók:
6 db húsos kápia paprika
őrölt bors
kb 1dl olíva olaj
kb 0,3 dl fehérborecet


  1. A paprikákat mossuk meg és hagyjuk megszáradni vagy töröljük szárazra.
  2. Tegyük a paprikákat sütőpapírral kibélelt tepsibe és 200 fokon süssük meg őket annyira, hogy a héjuk kezdjen feketedni. 
  3. A megsült paprikákat még melegen tegyük légmentesen lezárható tálba és hagyjuk kb fél órán keresztül állni.
  4. A paprikáknak távolítsuk el a szárait, húzzuk le a háját és távolítsuk el a magjait (ne mossuk le).
  5. A paprikák húsát vágjuk fel ízlés szerint kockákra vagy csíkokra.
  6. Tegyük egy üvegbe a paprikát, öntsünk rá olíva olajat, ecetet és sózzuk valamint borsozzuk.
  7. Hagyjuk néhány napig hűtőszekrényben érlelni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails