2011. november 21., hétfő

Sajtkrémleves

Bárhogy próbálkoztam, nem tudtam olyan fényképeket készíteni ami visszatükrözné azt, hogy mennyire finom a következő sajtkrémleves. Így hát, nem marad más, el kell hinnetek kell Nekem! Bátran ajánlom kipróbálásra, ebben a hideg időben ideális melengető étel.




Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
olíva olaj
0,6 dl fehérbor
10 dkg krémsajt
10 dkg félkemény sajt
10 dkg füstölt scamorza (esetleg más füstölt sajt)
1 dl tejszín
bors

2 ek liszt
6 dl víz


  1. A vöröshagymát kockázzuk fel és dinszteljük meg az olíva olajon.
  2. Adjuk hozzá a szétzúzott fokhagymát és a lisztet és futtassuk meg.
  3. Öntsük hozzá a bort és adjuk hozzá a krémsajtot, valamint a sajtokat reszelve.
  4. Adjuk hozzá a vizet és a tejszínt és ízesítsük sóval és borssal.
  5. Turmixoljuk össze az egészet, majd forraljuk össze.
A leveshez kitünően íllik ez a sajtos keksz.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails