A tésztához:
10 dkg szénhidtátcsökkentett lisztkeverék vagy liszt
6 dkg vaj
1 tojás
A feltéthez:
1, 5 dl tejszín4 ek cukor vagy cukorhelyettesítő
3 cl vanilia kivonat
1 tojás sárgája
8 db füge
- A hideg vajat vágjuk össze kisebb darabokra, majd a többi hozzávalóval együtt, gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Amennyiben szükséges adhatunk hozzá hideg vizet.
- Fóliába csomagolva tegyük hűtőszekrénybe legalább fél órára.
- Béleljük ki a tésztával a pitetálat. Ezt a legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha egyszerűen belenyomkodjuk a tésztát a tál aljára és az oldalára is. A másik verzió az, hogy kinyúltjuk a tésztát, majd beletesszük a piteformába, ügyelve arra, hogy a perem részre is kerüljön tészta. Amennyiben a tészta itt-ott esetleg elszakad nyomkodjuk ki a a hiányos részeket. Mivel nagyon könnyen formázható a tészta az se gond, ha esetleg több részből tesszük bele a tésztát. A tapasztalatom az, hogy a csökkentett szénhidráttartalmú quiche tésztáról, hogy könnyen szakad és nehéz nyújtani is. Ezért Én az utóbbi időben egyszerűen belenyomkodom a formába.
- Villával szurkáljuk meg a pite tetejét, majd előmelegített 180 fokos sütőben süssük 10 percig.
- A fügéket szeleteljük fel.
- A tejszínt keverjük ki simára tojással majd keverjük hozzá a cukrot és a vanília kivonatot.
- A félig megsült pitére tegyük rá a fügéket, majd öntsük rá a tejszínes keveréket.
- Tegyük vissza a sütőbe, majd 180 fokon süssük addig, amíg szépen megpirul a teteje.
1 megjegyzés:
De szép lett!Csodás fotók!Nyamm..nyamm...
Megjegyzés küldése