2011. február 14., hétfő

Fahéjas ital

Egy korábbi bejegyzésemben  már írtam a fahéj rendkívül jótékony hatásairól. Azóta megpróbálom Én is minél több ételbe belecsempészni ezt a nagyszerű fűszerünket. Múlt hét óta azonban már "tömény" mennyiségben is fogyasztom:)
Méghozzá nagyon egyszerű módon, fahéjas vizet iszok. Egy masszőr hívta fel rá a figyelmemet, hogy kiváló méregtelenítő, és pl. fogyókóra idején nagyon hatásos és ajánlott a fahéjas víz fogyasztása. Segít a métregtelenítésben és zsírbontó hatása is van.

Kipróbáltam, nagyon finom, aki szereti a fahéjat, nem hiszem, hogy csalódni fog. Próbáltam már simán, valamint édesítve, citrommal is. Nagyszerű hűsítő!


Továbbá a következő cikkben azt is olvastam, hogy a fahéj a cukorbetegségben szenvedőknek is segítséget nyújthat.



Hozzávalók.
1,5 dl víz
3 rúd fahéj
citrom, méz, cukor, édesítőszer opcionálisan

  1. Kb 2 dl vízbe tegyünk bele 3 db fahéjrudat, vagy tört fahéjat és forraljuk össze.
  2. 10 percig hagyjuk állni, majd szűrjük le és öntsük hozzá 1,5 dl ásványvízhez. Ízlés szerint tovább ízesíthetjük mézzel, citromlével, édesítőszerrel vagy cukorral.
  3. Hűtsük le, majd fogyaszthatjuk.






3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Micsoda szépséges fotók! Gyönyörűek!

Szeretem a fahéjat, tuti lehet ez az ital!

Mézesélet írta...

Köszönöm, tényleg finom. Minden nap készítek mostanában:)

Ritmus írta...

Hű, ezt én is kipróbálom! Nagyon jól hangzik!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails