Ahhoz képest, hogy a klasszikus spenót nem tartozik a kedvenceim közé, ez.....na ez nagyon is. Eddig még csak fagyasztott változatból próbáltam, már alig várom, hogy jöjjön a friss is. Fontos, hogy ne a pürésített változatból készítsük, hanem a levelesből. Nem, tudom, hogy máshol lehet-e kapni, én kerestem több helyen is és eddig csak a (muszáj reklámoznom) Tescoban kaptam.
Hozzávalók (1 bő adaghoz):
20-25 dkg spenót (fél zacskó)
1 zacskó mozarella
1 dl tejszín
só
3 gerezd fokhagyma
vaj
- Kevés vajon pároljuk meg a spenót gömböket
- Ízesítsük sóval, valamint tegyük hozzá a zúzott fokhagymát.
- Öntsük hozzá a tejszínt és keverjük el.
- Adjuk hozzá a feldarabolt mozarellát és főzzük össze az egészet.
2 megjegyzés:
Nagyon jónak hangzik ez az összeállítás és én igazán nagy fokhagyma rajongó vagyok, de három fej fokhagyma ehez a mennyiséghez nem sok egy kicsit?
Üdv,
E
Bocsánat... elírtam, 3 gerezd:)
Köszi!
Megjegyzés küldése