2011. február 22., kedd

Rakott zöldbab

A rakott karfiol és a rakott zöldbab amolyan jolly joker ételeknek számítanak Nálunk. Nagyon szeretjük  mindkét ételt és akár több napon keresztül is szívesen fogyasztjuk mindkettőt. Én azonban eddig mindig rízst is tettem ezekbe az ételekbe. Most viszont, hogy nagyon odafigyelek a ételek szénhidrát tartalmára, kipróbáltam rizs nélkül készíteni a rakott zöldbabot. Finom volt.




Hozzávalók:
50 dkg zöldbab (fagyasztottat használtam)
25 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
pirosparika
majoranna

olaj
tejföl



  1. Főzzük meg a zöldbabot sós vízben félpuhára.
  2. A hagymát kockázzuk fel és olajon dinszteljük meg.
  3. Adjuk hozzá a darált húst és süssük zsírjára. Sózzuk majd  ízesítsük majorannával.
  4. Tegyük rá a húsra a pirosparikát, keverjük el, majd öntsük fel egy kevés vízzel. Főzzük össze, és ha  szükséges még sózzuk és fűszerezzük.
  5. Egy tűzálló tálba tegyünk egy réteg zöldbabot, rá egy réteg húst. Ezután locsoljuk meg tejföllel, majd tegyünk rá a babból és a húsból is még egy réteget. A tetejére tegyünk tejfölt.
  6. Fóliával lefedve 200 fokon süssük össze kb 20 perc alatt, majd vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails