Hozzávalók:
50 dkg zöldbab (fagyasztottat használtam)
25 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
pirosparika
majoranna
só
olaj
tejföl
- Főzzük meg a zöldbabot sós vízben félpuhára.
- A hagymát kockázzuk fel és olajon dinszteljük meg.
- Adjuk hozzá a darált húst és süssük zsírjára. Sózzuk majd ízesítsük majorannával.
- Tegyük rá a húsra a pirosparikát, keverjük el, majd öntsük fel egy kevés vízzel. Főzzük össze, és ha szükséges még sózzuk és fűszerezzük.
- Egy tűzálló tálba tegyünk egy réteg zöldbabot, rá egy réteg húst. Ezután locsoljuk meg tejföllel, majd tegyünk rá a babból és a húsból is még egy réteget. A tetejére tegyünk tejfölt.
- Fóliával lefedve 200 fokon süssük össze kb 20 perc alatt, majd vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése