2013. november 6., szerda

Othello lekvár

Hopp! Azt hiszem, hogy az idén már senki se fog othello lekvárt készíteni, de mivel Én készítettem az idén is a tavalyi sikere után, és éppen megvannak hozzá a fényképeim is, így nincs más hátra, mint az,  posztolom.

Remélem, nem bánjátok, meg ugyebár lesz még ősz és így lesznek még finom szőlők is......:)


Ezentúl azért is felrakom ezt a receptet, mert bizony gondolkodtam, hogy hogyan is készítettem pontosan tavaly ezt a finom lekvárt. Nehezen jutott az eszembe, hogy vajon összeturmixoltam-e passzírozás előtt úgy, mint a bodzalekvárt, vagy pedig nem, aztán szerencsére rájöttem, hogy nem turmixoltam.


Hozzávalók:
othello szőlő
citromsav
cukor vagy  édesítőszer
jam fix 3:1 (a csomagoláson megadott mennyiségnek kb a felét használtam, így nem túl sűrű lekvárt kapunk)

  1. A  szőlőt mossuk meg és szedjük le a szemeket a szárakról.
  2. Tegyük bele a szőlőszemeket egy lábasba, majd főzzük össze annyira, hogy a szőlő héja már egész puha legyen.
  3. Passzírozzuk át az egészet egy megfelelő méretű szűrön. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen túlságosan finom a szűrő, mert akkor nagyon könnyen eltömődik a magoktól. 
  4. Passzírozás után öntsük vissza a lábasba, majd édesítsük illetve adjunk hozzá citromsavat.  
  5. Forraljuk fel és adjunk hozzá a jam fixet és keverjük el, majd néhány percig ismét forraljuk.
  6. Töltsük a lekvárt alaposan kimosott üvegekbe és zárjuk le őket.
  7. Fordítsuk fejre az üvegeket kg 5 percig.





2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Isteni lehet! Jövőre ki is próbálom. A jótékony szőlőmagok akkor bennemaradnak?
Judit

Mézesélet írta...

Judit! nem, a szőlőmagok nem maradnak benne. paszírozás után kidobtam a magokat :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails