2012. április 1., vasárnap

Csicseriborsó leves

Úgy néz ki, hogy most már sikerült visszarázódnom a normál kerékvágásba! Mostanában annyi dolgom/program volt, hogy nem nagyon volt időm a blogra. Főzni persze azért főztem, de az már elmaradt, hogy lefényképezzem az ételeket, illetve lejegyzeteljem a recepteket. Különben is nagy mumus Nálam az, hogy felírjam a hozzávalókat.....Sokszor van úgy, hogy előkészülök, toll, papír a konyhában, mindent szorgalmasan lemérek.......aztán mire elkészül az étel azt veszem észre, hogy nem írtam fel mindent:( Ilyenkor persze általában még emlékezek a mennyiségekre és gyorsan felírok mindent. 


Rosszabb esetekben csak később veszem észre, hogy nem írtam fel rendesen a receptet, ilyenkor következik az, hogy akkor kerül fel a blogra a recept, ha legközelebb készül az étel. Mondjuk addigra meg általában már cseppet se tetszik a korábban készült fotó, úgyhogy ilyenkor azt is megismétlem. Kicsit sikerült elkalandoznom......  Ez a leves most készült először Nálam, de azt hiszem, hogy nem utoljára. Legközelebb is füstölt szalonnával készítem majd ezt a levest, mert nagyszerű íze lett tőle. 


Hozzávalók:
20 dkg száraz csicseriborsó
10 dkg füstölt, húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
5 dl húsleves
bors
olíva olaj
2 szál sárgarépa
1 kisebb csokor petrezselyem
1 ek liszt
2 kk pirospaprika



  1. A csicseriborsót áztassuk be kb. 3 órára.
  2. A füstölt szalonnát kockázzuk fel. Öntsünk kevés olíva olajat egy lábasba, majd a adjuk hozzá a szalonnát és enyhén pirítsuk meg.
  3. Adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát és dinszteljük meg. Tegyük hozzá a felszeletelt sárgarépát és futtassuk meg.
  4. Öntsük fel a húslevessel és vízzel, majd adjuk hozzá a csicseriborsót.  Sózzuk, borsozzuk majd főzzük lassú lángon, lefedve puhulásig
  5. Kevés olívaolajat hevítsünk fel, majd adjuk hozzá a lisztet és pirospaprikát. Öntsük fel vízzel és rántsuk be a levest. Adjuk hozzá a felaprított petrezselymet is a leveshez, majd és forraljuk össze


2 megjegyzés:

Mariann írta...

Szia!
Köszi a receptet, a leírásban írod a vöröshagymát, de a hozzávalóknál véletlenül kimaradt:)) sebaj, érthető volt így is.

Mézesélet írta...

Köszi Mariann, Pótoltam a hagymát:) Köszi!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails