2011. november 14., hétfő

Sajtos keksz

Ez a keksz teljesen olyan lett, mint amilyennek elképzeltem. Pont olyan omlós, sajtos, egyszerű és finom.....vétek kihagyni! Az elkészítése rém egyszerű, a keksz tésztáját nagyjából 5 perc alatt el lehet készíteni, majd egy kis pihentetés után mehet is sütőbe. Ideális vendégváró, akár előre is elkészíthető.



Hozzávalók:
10 dkg vaj
12 dkg sima liszt vagy szénhidrátcsökkentett liszt
1 tojás
só ízlés szerint
25 g kék sajt (helyettesíthető más intenzív ízű sajttal is)
85 g kemény sajt

  
  1. A liszthez adjuk hozzá a sót, a tojást, a lereszelt sajtokat valamint a összekockázott hideg vajat és morzsoljuk össze az egészet. Gyúrjuk az egészből homogén tésztát.
  2. A tésztát csomagoljuk be folpackba és tegyük be legalább 1 órára hűtőszekrénybe.
  3. Lisztezett deszkán formáljunk a tésztából hengert, majd vágjuk a hengerből kb fél cm vastagságú korongokat. (vagy nyújtsuk ki és szaggassuk ki formával)
  4. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük ki a kekszeket 180 fokon kb.15 perc alatt.

3 megjegyzés:

bodzablog írta...

Amikor piszke kéksajtos-fügés tartelettjét koppintottam, akkor megfogadtam, hogy annak alapján karácsonyra készítek egy doboznyi kekszet. Majdnem ugyan ilyen, de ebben több a sajt. Nálam ez nyert :)))))

Mézesélet írta...

Örülök, hogy tetszik:) Tényleg nagyon finom. Készítettem ugyanebből a tésztából levesgyöngyöt is. Krémlevesekhez tuti.

bodzablog írta...

Szuper ötlet!
Vasárnap sütöttem hasonlót, ami sajtos rúdnak indult -pl. volt benne sütőpor, amitől kis pufókák lettek - aztán inkább sajtos szeletke lett. Nem volt benne elég a gorgonzola, és kicsit sótlanra sikerült. Mégis, mire tegnap hazaértem, hűlt helyét találtam csak. Nyilván a csenőmanók voltak ugyebár :)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails