2011. február 25., péntek

Karfiol krémleves

Egy nagyon könnyű krémlevest hoztam ma Nektek. Semmi faxni, csak gyorsan meg kell főzni a zöldségeket, turmixolni és már fogyaszthatjuk is. Ebben a borongós időben igazán jól fog esni, meglátjátok!



Hozzávalók:
1 közepes karfiol fele
1 sárgarépa

3 dl tejföl
csipetnyi őrölt szerecsendió



  1. A karfiolt szedjük szét rózsáira, a sárgarépát karikázzuk fel. Annyi sós vízben, hogy elfedje, főzzük puhára az egészet.
  2. A megfőtt karfiolt a vízzel együtt öntsük bele egy turmixolásra alkalmas edénybe. Adjuk hozzá a tejfölt és a szerecsendiót és botmixerrel turmixoljuk össze, ha még szükséges sózzuk meg.
  3. Öntsük vissza abba az edénybe amelyikbe főztük és forraljuk össze az egészet.

2 megjegyzés:

Ottis írta...

Biztos finom és a képek gyönyörűek!

Mézesélet írta...

Köszönöm, igen finom volt...:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails