Azt hiszem, hogy tavaly készített fagylaltok közül az egyik legfinomabb a
következő feketeszedres változat volt, így nem is volt kérdés, hogy az idén is készül majd Nálam valamilyen szedres variáció. Szerencsére szeder ügyileg még a természet is támogat, ugyanis az idén rekordmennyiségű feketeszeder terem Nálunk, így gyakorlatilag folyamatosan el vagyok látva szederrel.
Érdemes ebből a fagyiból annyit készíteni amennyi frissen elfogy, mert miután teljesen megfagy már nem lesz az igazi, de azt hiszem, hogy sehol sem fog gondot okozni ebből a fagylaltból a következő adag elfogyasztása.
Hozzávalók:
3 dl natúr joghurt
25 dkg tehéntúró
1 dl tej
40 dkg feketeszeder
2 dl tejszín
porcukor vagy édesítőszer
- Keverjük össze a hidegre hűtött hozzávalókat és a végén édesítsük ízlés szerint.
- Öntsük bele a masszát fagylaltgépbe.
- Készítsük el a géppel a fagylaltot, majd ha elkészült tegyük a fagyasztóba annyi időre, hogy gombócolhatóvá dermedjen
2 megjegyzés:
Ó, micsoda színek és eszközök. Épp most jöttem meg az ószerestől... :o)
Igen, kicsit színesre sikeredett :) Hú ószeres......az mindig jó :D
Megjegyzés küldése