2014. július 16., szerda

Fusilli carbonara


Olyan régen jártam már itt a blogon, hogy még az is megfordult a fejembe, hogy talán már be se tudok lépni, aztán szerencsére azért persze még sikerült :)

Visszatérésem alkalmából egy nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb fogást hozok ma,  melyet szerintem szinte mindenki ismer, így sok újdonsággal nem fogok szolgálni. A jó öreg carbonarát Én most fusilli tésztából készítettem, mert éppen az volt otthon.  Az elkészítési módon természetesen semmit se változtat ha maradunk a hagyományos spagettis variációnál.




Hozzávalók 2 főre: 
18-20 dkg fusilli (spagettivel is készíthető)
2 nagyobb tojás
10 dkg húsos szalonna 
2 ek  reszelt parmezán/grana padano

bors
1 gerezd fokhagyma


  1. Tegyük fel a vizet forrni a tésztához.
  2. A szalonnát kockázzuk fel és süssük ki zsírjára, a sülési idő vége felé adjuk hozzá a zúzott fokhagymát (ha nem szeretnénk fokhagymás ízűre akkor, a fokhagymagerezdet egészben hagyva vele süssük majd vegyük ki a szalonnából).
  3. Főzzük ki a tésztát sós vízben.
  4. A tojásokat verjük fel és borsozzuk meg. Sózzuk meg enyhén számítva arra, hogy a szalonnától eleve sós lesz majd az étel.
  5. Adjuk a tojáshoz a sajtot és keverjük el.
  6. A kifőtt tésztát keverjük el a szalonnával és a tojásos keverékkel. 

2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Pedig ha ilyen finomakat főzöl, akkor jöhetnél gyakrabban... nagyon guszta tészta!

Mézesélet írta...

Köszönöm! Igyekszem majd gyakrabban jönni :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails