2012. december 3., hétfő

Diós-csirkemelles tészta

Gondolom, hogy legfőképpen a karácsony havának köszönhetően vagyok úgy, hogy többféle tipikusan évvégi ünnepekkor használatos fűszert és alapanyagot is szívesen használok mostanában. 

Múlt héten például legszívesebben diót tettem volna mindenbe, így ennek köszönhetően készült egy finom saláta és a következő tésztás étel is. Próbáljátok ki, Nekünk nagyon ízlett!


Hozzávalók ( 4 személyre):
1 egész csirkemell
2 dl tejszín
2 dl tejföl
olíva olaj
bors
bazsalikom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg sajt (eidamit használtam)
3 marék dió
40 dkg szélesmetált



  1. A diót törjük össze, majd kevés olíva olajon enyhén pirítsuk le és tegyük félre.
  2. A hagymát kockázzuk fel, majd kevés olívaolajon dinszteljük meg.
  3. Adjuk a hagymához a felkockázott csirkemellet és enyhén pirítsuk meg, közben sózzuk.
  4. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a tejszínt, tejfölt és ízesítsük  borssal, bazsalikommal. 
  5. Főzzük néhány percig, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot és folyamatosan kevergetve sűrítsük be.
  6. A tésztát főzzük ki.
Tálaljuk a kifőtt tésztát a csirkemelles szósszal és a pirított dióval.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails