2012. június 1., péntek

Mángoldos-túrós pogácsa

Eredetileg valamilyen spenótos sós süteményben gondolkodtam, de aztán módosult a tervem, ugyanis Anyukám megajándékozott egy kisebb adag frissen szedett mángolddal. Mivel a mángold adta magát a spenót helyett, így lett mángoldos a következő pogácsa. A recept alapjául egy régebbi, jól bevált túrós pogácsámat választottam.


Hozzávalók:
20 dkg csökkentett szénhidrátttartalmú liszt
25 dkg tehéntúró
1 tojás+ 1 tojás a kenéshez
2 dkg élesztő
5 dkg vaj
0,5 dl tej
1 tk só
szezámmag a tetejére
1 csokor (kb 5 dkg) mángold

  1. A mángoldot mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk össze kisebb darabokra.
  2. A liszthez adjuk hozzá a szétmorzsolt túrót, a vajat, a tejet, a sót, 1 tojást valamint a szétmorzsolt élesztőt és a mángoldot. 
  3. Géppel, vagy kézzel gyúrjunk rugalmas tésztát az egészből. Mikor készen vagyunk letakarva tegyük langyos helyre megkelni.
  4. Miután megkelt a tészta öntsük ki lisztezett felületre és nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. 
  5. 1 tojás keverjünk ki simára és kenjük meg vele a pogácsa tésztát. Szórjunk rá szezámmagot.
  6. Szaggassuk ki a pogácsákat szaggatóval a kívánt nagyságúra, vagy egyszerűen, mint ahogy Én tettem vágjuk össze kisebb kockákra. 
  7. A kiszaggatott pogácsákat helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  8. Előmelegített 190 fokos sütőben süssük készre

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails