2012. május 2., szerda

Mini almás piték

......melyek mini adagból is készültek, így a megadott mennyiségből mindössze 4 db süti készült:) Mélyhűtő olvasztás közben bukkantam egy kisebb adag reszelt almára így jött az ötlet, a recept alapját a következő epres pitém adta.


Hozzávalók:
6 dkg vaj
1 tojás
10 dkg liszt (szénhidrátcsökkentett lisztkeveréket használtam)
35 dkg reszelt alma (levétől kinyomkodott)
3 ek tejföl
folyékony édesítőszer

  1. A hideg vajat vágjuk össze kisebb darabokra, majd a többi hozzávalóval együtt, gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Amennyiben szükséges adhatunk hozzá hideg vizet.
  2. Fóliába csomagolva tegyük hűtőszekrénybe legalább fél órára.
  3. Béleljük ki a tésztával a pitetálakat. Egy kis darabot tegyünk félre a tésztából, melyekből rácsot készítünk a pite tetejére. A tészta sütőformába illesztését a legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha egyszerűen belenyomkodjuk a tésztát a forma aljára és az oldalára is. A másik verzió az, hogy kinyúltjuk a tésztát, majd beletesszük a piteformába, ügyelve arra, hogy a perem részre is kerüljön tészta. Amennyiben a tészta itt-ott esetleg elszakad nyomkodjuk ki a a hiányos részeket. Mivel nagyon könnyen formázható a tészta az se gond, ha esetleg több részből tesszük bele a tésztát. A tapasztalatom az, hogy a csökkentett szénhidráttartalmú pite tésztáról, hogy könnyen szakad és nehéz nyújtani is. Ezért Én egyszerűen belenyomkodom a formába.
  4. Az reszelt almából nyomkodjuk ki a nedvességet és keverjük össze a tejföllel valamint az édesítőszerrel.
  5. A piték belsejébe tegyünk az almás keverékből, majd a félretett tésztából készítsük el a rácsozatot.
  6. Tegyük a sütőbe, majd 180 fokon süssük addig, amíg szépen megpirul a teteje.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails