2011. szeptember 16., péntek

Fügés almalekvár

Az idei évben többbféle lekvárt is tettem el. Eredetileg úgy terveztem, hogy majd szépen sorjában felkerülnek ide is, de már látom, hogy ez az nem fog megtörténni. Egyrészt azért, mert több gyümölcsnek már rég lejárt a szezonja, másrészt a tervek szerint kevesebb édes ízvilágú étel fog felkerülni a blogra a jövőben.




Mindenesetre azért leírom, hogy miket készítettem a hónapokban, ha másnem jó lesz majd kiindulásnak a következő években.
  • eperlekvár
  • eper-rebarbara lekvár
  • sárgabarack lekvár
  • fahéjas sárgabarack lekvár
  • vodkás-vaníliás sárgabarack lekvár
  • gyömbéres sárgabarack lekvár
  • csokoládés sárgabarack lekvár
  • fügelekvár
  • körtés almalekvár
  • vaníliás körtelekvár
  • tokajis vanílás körtelekvár


Hozzávalók:
1 kg alma
70 dkg füge
1 tk fahéj
folyékony édesítőszer

 

  1. Az almát és a fügét mossuk meg. Vágjuk le a fügék szárát. Az almáknak vágjuk ki a magházát.
  2. Főzzük össze a gyümölcsöket, majd turmixlojuk össze ízlés szerint.
  3. Édesítsük fahéjjal valamint ízlés szerint édesítsük.
  4. Töltsük üvegekbe, majd zárjuk le.
  5. Fordítsuk fejre az üvegeket kb 5 percig.
Tartósítószert nem tettem hozzá!

2 megjegyzés:

trollanyu írta...

Gyönyörű a színe, az íze is biztos nagyon különleges lehet. Szívesen megkóstolnám, ha kapok fügét, akkor elkészítek egy edagot.

Mézesélet írta...

Köszönöm! Finom nagyon, remélhetőleg még érnek be az idén fügék:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails