2011. szeptember 24., szombat

Csalamádé

Ezen a héten elég sok dolgom volt, így nem maradt időm lefotózni azt amit ettünk:) Majd talán holnap..... Egyik olvasóm kérésére hoztam most ezt a csalamádé receptet, amit két hete készítettem. Azóta már jól összeértek az ízek, teszteltük, nagyon finom. Én nyírfacukrot használtam az édesítéshez, de természetesen más cukorral, vagy édesítővel is elkészíthető. Még lehet kapni friss hozzávalókat, akinek van kedve próbálja ki!




Hozzávalók (9 db 7 dl-es üveghez):
3 kg káposzta
1 kg uborka
1 kg paprika
4 db kápia paprika
1 kg vöröshagyma
15 dkg só
40 dkg nyírfacukor
3 dl 10%-os ecet
2 kk borkénsav
2 kk natrium benzoát

  1. A zöldségeket reszeljük le vékonyra.
  2. Tegyük bele a lereszelt zöldségeket egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá a sót és keverjük jól össze. Hagyjuk állni néhány órán vagy akár egy éjszakán keresztül.
  3. Tegyük hozzá a cukrot, az ecetet, a borkénsavat és a natrium-benzoátot és jól keverjük össze.
  4. Töltsük üvegekbe.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails