2014. március 19., szerda

Meggyes-csokis sütemény

Bár a blogról nem köszön vissza egyértelműen, de mostanában minden hétvégén sütök valamit.
Hol ezt-hol azt, de mentségemre szóljon, hogy mindig csak egy kisebb adagot készítek....... Azért persze arra is próbálok figyelni, hogy minél egészségesebb legyen a végeredmény, így variálok a lisztekkel plusz a bele kerülő alapanyagokkal. Ebbe a meggyes-csokis sütibe került például egy kevés olíva olaj és zabpehely is.



Hozzávalók:
20 dkg liszt
5 dkg zabpehely
30 dkg meggy (magozott)
8 dkg csokoládé
5 dkg vaj
0, 5 dl olíva olaj
cukor vagy édesítőszer
2 db tojás
1 csomag sütőpor


  1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  2. Keverjük össze a  lisztet a zabpehellyel és a sütőporral.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a a tojást, a megolvasztott vajat és az olíva olajat.
  4. Keverjük össze a két keveréket. 
  5. Adjuk hozzá a kimagozott meggyet és a kisebb darabokra összevágott vagy tördelt csokoládét és édesítsük ízlés szerint.
  6. Vajazzunk ki a egy tortaformát (20 cm átmérőjűt használtam)  majd tegyük bele a formába a tésztát.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük aranybarnára a süteményt. Tűvel, vagy késsel ellenőrizzük, kész-e azaz hogy nem ragad--e rá a tészta


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails