2014. február 12., szerda

Medvehagymás brokkolikrémleves kolbászchipsszel

Jó pár adag medvehagyma várakozik még a mélyhűtőmben, és úgy gondoltam, hogy éppen ideje felhasználni, hiszen hipp-hopp kezdődik az aktuális szezon is......

Elsőként egy levest készítettem belőle és mivel éppen volt itthon egy brokkoli is így adott volt, hogy párosítom ezt a két zöld zöldséget. Tejszínesen elkészítve mondjuk kolbászchipsel a tetején ideális fogás lehet akár ebédre akár vacsorára.


Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
15 dkg medvehagyma
olíva olaj
bors
2 dl tejszín
2-3 dl húsleves vagy alaplé esetleg víz

  1. A medvehagymát daraboljuk össze és dinszteljük meg az olíva olajon.
  2. A brokkolit vágjuk össze nagyobb darabokra, majd annyi sós vízben, hogy elfedje, főzzük puhára. 
  3. A megfőtt brokkolit a vízzel együtt öntsük bele egy turmixolásra alkalmas edénybe. Adjuk hozzá a medvehagymát és turmixoljuk össze.
  4.  Adjuk hozzá a tejszínt valamint annyi húslevest/vizet, hogy kellemes sűrűségű legyen és forraljuk össze. Sózzuk valamint borsozzuk ízlés szerint.
  5. A kolbász szeleteljük fel vékony szeletekre, majd kevés olíva olajon enyhén pirítsuk meg mindkét felüket.

Tálalhatjuk a meleg levest például pirított kenyérrel.




Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails