2013. október 8., kedd

Vörösboros szilvalekvár

Lassan el is fogy Nálunk az a kisebb adag vörösboros szilvalekvár amit még augusztusban tettem el.

Most gondolkodok, hogy ahhoz képest, hogy nem is terveztem az idei évben, hogy teszek el lekvárt, azért csak sikerült  néhány fajtát összehoznom. Készítettem ciganymeggy lekvárt, aszalt szilvás körtelekvárt, sárgabarack lekvárt  és persze a kedvencemet a bodzalekvárt is.
Amit még biztosan készítek az a szőlőlekvár lesz, még pedig otthelo szőlőből de addig is fogadjátok e következő szilvás változatot szeretettel :)


Hozzávalók:
kb. 1,5 kg érett szilva  (kimagozva)
2 db fahéjrúd

kb. 1dl vörösbor
cukor vagy  édesítőszer

jam fix 3:1 (a csomagoláson megadott mennyiségnek kb a felét használtam)


  1. Az szilvákat mossuk meg és magozzuk ki.
  2. Tegyük a szilvát egy lábasba , adjuk hozzá a fahéjat és a vörösbort.
  3. Keverjük össze és főzzünk belőle lekvárt.
  4. Vegyük ki belőle a fahéjrudat és turmixoljuk össze a szilvát.
  5. Édesítsük ízlés szerint.
  6. Adjuk hozzá a jam fixet és keverjük el, majd néhány percig ismét forraljuk.ig.
  7. Töltsük üvegekbe, majd zárjuk le.
  8. Fordítsuk fejre az üvegeket kb 5 percig.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails