2013. május 24., péntek

Mákos-meggyes kevert tésztás sütemény

Azt hiszem, hogy még karácsony tájékán sikerült mákból jól bevásárolnom, de aztán el is feledkeztem róla és így több csomag bontatlan mákom is felhasználásra vár. Múlt hétvégén a kezembe akadt az egyik csomag és a következő mákos sütemény sült ki végül is belőle.......


A süti tetejére tettem mascarponét és úgy sütöttem meg, de ezt akár ki is hagyhatjuk, nélküle is biztosan finom  lesz a végeredmény.


Hozzávalók:
20 dkg mák
20 dkg liszt 
2,5 dl olaj
4 tojás
2,5dl  natúr joghurt

1 csomag sütőpor
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint
25 dkg mascarpone (elhagyható)
3 dl magozott megybefőtt (friss vagy fagyasztott is lehet)



  1. A tojásokat a joghurtot és az olajat keverjük ki krémesre. Adjuk hozzá a a sütőport és a darált mákot és keverjük el.
  2. Adjuk hozzá a lisztet, a mákot és édesítsük ízlés szerint és keverjük ki simára.
  3. A meggyet csepegtessük le és keverjük hozzá a meggyet a tésztához.
  4. Öntsük a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  5. A meggy levét keverjük ki a mascarponéval és kevés cukorral vagy édesítőszerrel.
  6. Simítsuk a tészta tetejére a mascarponét.
  7. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon készre.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails