2012. március 5., hétfő

Mozarellás cékla

Van Nekem egy roppant könnyen elkészíthető mozarellás cukkini receptem, melyet egyszerűen nem tudok megunni. Ennek a mintájára, csupán a ízesítést megváltoztatva céklából készítettem egy hasonló ételt. Aki szereti a céklát, nem hiszem, hogy csalódni fog, Nekem egy héten belül kétszer is ez volt az ebédem.


Hozzávalók:
4 közepes cékla
1 csomag mozarella (10 dkg)

balzsamecet
olíva olaj


1. A céklákat mossuk meg majd kockázzuk fel kisebb darabokra.
2. Kevés olíva olajon pároljuk meg a céklát. Közben  sózzuk és adjunk hozzá egy kevés balzsamecetet.
3. Hagyjuk kicsit megpirulni, majd adjuk hozzá a feldarabolt mozarellát.
4. Keverjük el, és süssük össze.


Akár önmagában, akár köretként is fogyaszthatjuk, de pirítóssal is kiváló!




3 megjegyzés:

Mági írta...

Nagyon guszta, én is szeretem egyszerűen megsütve a céklát, hát dobok még rá mozzarellát... jó ötlet!
A fotók nagyon beszédesek.

Panna írta...

Finom ebéded volt ;)

Patricius Winery írta...

Kedves Gasztroblogger!


Díjaznánk a főztödet! Íme egy igazán Neked való kihívás: áprilisban egy karton, azaz hat palack kiváló Patricius bort nyerhetsz, ha elkészíted és posztolod a blogodon a borhoz szerinted legjobban illő borfalatot!

Minden héten másik borhoz várunk recepteket, Te kiválasztod a bort, amihez főzöl majd, mi pedig térítésmentesen elküldjük azt Neked.

3 kritériumot kell teljesítened a borfalat elkészítésénél:
• ízvilágában legyen az adott borhoz illő
• legyen fingerfood jellegű (ne kelljen hozzá tányér és „komoly” evőeszköz)
• szezonális hozzávalókat is használj

Ha szeretnél résztvenni a versenyben, a következőket kell tenned:
• Írd meg MÁRCIUS 26-ig az info@patricius.hu e-mailcímre, hogy az alábbi borok közül melyikkel szeretnél főzni és ne felejtsd el megadni a postázási címedet! A boroknál adj meg preferencia sorrendet, mert boronként 10 palack a verseny rendelkezésre álló keret, így ha az általad megjelölt bor már elfogyott, akkor az általad sorban megjelölt következő bort küldjük helyette.

• Mi elküldjük Neked a bort március 31-ig.- sem a borért, sem a szállításért nem kell fizetned!

• Te készítsd el a borhoz illő borfalatot, amit fotóval és receptleírással posztolj a blogodon az adott bor versenyhetének utolsó napjáig, majd küldd el a recept linkjét a fenti e-mailcímre.

• Növeld a nyerési esélyeidet és posztold a recepted linkjét a Patricius Borház Facebook oldalán is és szavaztasd meg a barátaiddal, mert az adott héten a legtöbb lájkot kapott recept készítője is nyer majd egy palack bort, sőt a FB oldalon az adott heti szavazók között is kisorsolunk egyet!
Versenyhetek Borok
Április 2 – Április 8. Patricius Tokaji Furmint 2010 /száraz
Április 9 – Április 15. Patricius Tokaji Sárga Muskotály 2009/száraz

Április 16 – Április 22. Patricius Tokaji Késői szüretelésű Katinka/édes

Április 23 – Április 29. Patricius Tokaji 4 puttonyos aszú 2003/édes

Bízunk benne, hogy kellőképpen felcsigáztunk! Ha szeretnél részt venni a versenyben, látogass el a Fűszer és Lélek gasztroblogra a részletekért, a blogon áprilisban minden héten megtalálod majd az eredményeket és egy-egy inspirációs receptet az adott hétre!

Üdvözlettel: Fűszeres Eszter és a Patricius Borház

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails