2015. december 22., kedd

Kuszkuszos lazacsaláta

Így ünnepekkor biztosan több helyen is kerül sült lazac a karácsonyi asztalra. Amennyiben akad egy kis maradék a halból, másnap pillanatok alatt egy könnyed, remek salátát készíthetünk belőle. 



Hozzávalók:
sült lazac
madársaláta
kuszkusz
vaj

Az öntethez:
só 
olíva olaj
citrom vagy lime leve



  1. A kuszkusz öntsük egy tálba.
  2. A kuszkuszt öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. 
  3. Sózzuk meg és keverjük el, majd takarjuk le annyi időre amíg beszívja a nedvességet (5-10 perc).
  4. Keverjük el a vajat kuszkuszban.
  5. A lazacot tépkedjük szét apró darabokra.
  6. Amennyiben nincsen sült lazacunk akkor készítsük el a következőképpen. A lazacfiléket sózzuk. Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kis olívaolajat. Süssük meg a hal mindkét oldalát kb 3-4 percig a bőrös felével kezdve.
  7. Keverjük ki az öntetet.
  8. Halmozzuk a salátát tányérokra, Tegyünk rá a lazacból és a kuszkuszból, majd locsoljuk meg az öntettel

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails