Mit is mondjak? Nem volt nehéz dolgom, mert ennek a kávénak az ízvilága közel áll hozzám. Sokat nem is gondolkodtam a recepten, valahogy rögtön az jutott elsőként eszembe, hogy karamellel fogom párosítani és mivel nyár van, így sok-sok jeget is adtam hozzá.
Ami fontos lehet, hogy ha támogattok, akkor akár lehetőség van egy Nespresso Pixie Clips kávégép megnyerésére, melyre az alábbi módon van lehetőség:
A következő linkre kell kattintani a Nespresso oldalán és a kép alá a receptem nevét kéne írni:
https://www.facebook.com/Nespresso.HU/photos/a.495213477305728.1073741830.487673021393107/495213450639064/?type=1&theaterr
"Jeges-karamellás ROSABAYA DE COLOMBIA kávé"
Előre is köszönöm Mindenkinek, aki támogat a szavazatával, és akkor jöjjön a recept is :)
Hozzávalók (2 pohárhoz):
10 dkg cukor
3 dl hideg tej
2 kapszula ROSABAYA DE COLOMBIA kávé
jégkocka
- A cukrot öntsük egy lábasba és karamellizáljuk meg. Az elkészült karamellt öntsük ki sütőpapírra és gyors mozdultatokkal simítsuk ki, majd hagyjuk megdermedni. Ezután törjük össze kisebb darabokra.
- Főzzük le a kávét és hagyjuk kihűlni.
- Készítsük el a hideg tejhabot.
- Tegyünk a poharakba a karamellből és tegyünk rá jégkockát.
- Rétegezzünk rá tejhabot, majd öntsük rá a kávét.
- Tegyünk rá tejhabot majd tegyünk rá további karamelldarabokat ízlés szerint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése