2014. augusztus 22., péntek

Fusilli carbonara zöldborsóval




Hozzávalók 2 főre: 
18-20 dkg fusilli (spagettivel is készíthető)
zöldborsó ízlés szerint (kb 1-1 maréknyi/fő)
2 nagyobb tojás
10 dkg húsos szalonna 
2 ek  reszelt parmezán/grana padano

bors
1 gerezd fokhagyma

  1. Tegyük fel a vizet forrni a tésztához.
  2. A zöldborsót rövid ideig (4-5 perc ) főzzük meg roppanósra
  3. A szalonnát kockázzuk fel és süssük ki zsírjára, a sülési idő vége felé adjuk hozzá a zúzott fokhagymát (ha nem szeretnénk fokhagymás ízűre akkor, a fokhagymagerezdet egészben hagyva vele süssük majd vegyük ki a szalonnából).
  4. Főzzük ki a tésztát sós vízben.
  5. A tojásokat verjük fel és borsozzuk meg. Sózzuk meg enyhén számítva arra, hogy a szalonnától eleve sós lesz majd az étel.
  6. Adjuk a tojáshoz a sajtot és keverjük el.
  7. A kifőtt tésztát keverjük el a zöldborsóval valamint a szalonnával és a tojásos keverékkel. 


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails