Hozzávalók 2 főre:
18-20 dkg fusilli (spagettivel is készíthető)zöldborsó ízlés szerint (kb 1-1 maréknyi/fő)
2 nagyobb tojás
10 dkg húsos szalonna
2 ek reszelt parmezán/grana padano
só
bors
1 gerezd fokhagyma
- Tegyük fel a vizet forrni a tésztához.
- A zöldborsót rövid ideig (4-5 perc ) főzzük meg roppanósra
- A szalonnát kockázzuk fel és süssük ki zsírjára, a sülési idő vége felé adjuk hozzá a zúzott fokhagymát (ha nem szeretnénk fokhagymás ízűre akkor, a fokhagymagerezdet egészben hagyva vele süssük majd vegyük ki a szalonnából).
- Főzzük ki a tésztát sós vízben.
- A tojásokat verjük fel és borsozzuk meg. Sózzuk meg enyhén számítva arra, hogy a szalonnától eleve sós lesz majd az étel.
- Adjuk a tojáshoz a sajtot és keverjük el.
- A kifőtt tésztát keverjük el a zöldborsóval valamint a szalonnával és a tojásos keverékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése