2014. április 23., szerda

Karamellás-kekszes szelet

Hahó-hahó! Nagyon régen posztoltam már, de tervezem, hogy "visszatérek" és megpróbálok a közeljövőben rendszeresen jelentkezni :) Most pedig éppen van egy jó receptem is.....

Húsvétra mindenképpen valamilyen egyszerű és kis adag sütit terveztem, ami persze finom is. Aztán úgy alakult, hogy végül még annál is egyszerűbben megoldottam, mint ahogy elképzeltem, hiszen mégcsak a sütőt se kellett bekapcsolnom.
Az süti alapötlete a karácsonykor készített kinder bueno szelet-ből ered, amibe szintén van keksz is és egy hasonló vaníliás-pudingos krém is


Hozzávalók: 
szögletes alakú háztartási keksz (mennyiséget nem írok, mert a keksz mérete típusonként változhat. Annyi kell hozzá, hogy a  kb. 32 * 24 cm-es tepsit három sorban ki tudjuk vele rakni)

Krém:

0,6 dl  liter tej
cukor vagy édesítőszer
2 csomag vaníliás puding

1 vaníliarúd magjai vagy vanília kivonat
12 dkg puha vaj


A karamell réteghez
35 dkg barna cukor (helyette kókuszcukorral is el tudom képzelni)
3 dl tejszín
12 dkg  vaj


étcsokoládé forgács a tetejére 
kevés tej a kekszek áztatásához.

  1. A pudingport egy kevés tejjel keverjük ki simára
  2. A többi tejet a vanília magjaival forraljuk fel, közben édesítsük ízlés szerint.
  3. Adjuk a felforralt tejhez a pudingporos masszát és folyamatos keverés mellett sűrítsük be. 
  4. Hagyjuk a pudingot langyosra hülni majd  habverővel keverjük ki krémesre a vajjal.
  5. A cukrot, a tejszínt és a vajat tegyük egy lábasba, majd időnként megkeverve forraljuk fel. Lassú lángon  kb 10-15 perc alatt sűrítsük be. 
  6. Készítsünk elő egy tepsit  vagy formát és tegyünk az alájra sütőpapírt. A kekszeket épphogy mártsuk bele a tejbe (áztatni nem kell) és tegyünk a forma aljába  egy réteg kekszet.
  7. A kekszre kenjük rá a karamelles krém felét.
  8. A karamelles rétegre tegyünk egy újabb sor beáztatott kekszet.
  9. A kekszes réteg tetejére simítsuk rá a vaníliapudingos réteget.
  10. A pudingos rétegre tegyünk egy újabb sor áztatott kekszet.
  11. Majd végül a sütemény tetejét kenjük meg a karamellás krém feléve.
  12. Hagyjuk a süteményt legalább egy éjszakát hűvös helyen vagy hűtőszekrényben pihenni.
  13. A sütemény tetejére vagdossunk csokoládáforgácsot..

2 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon szép fotók! A süti is guszta, kár hogy nem látom oldalról... :o)

Mézesélet írta...

Köszönöm! igen, igen...Én is bánom, hogy nincs oldalról fotó, de besötétedett, így nem maradt rá időm. Különben nagyon szépen szeletelhető, és szép réteges volt ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails