Az interneten szőlősaláta után böngészve több helyen belefutottam olyan salátákba melyeknek az az alapja, hogy tejfölt és krémsajtot összekevernek majd ezt adják a szőlőhöz.
Őszintén szólva először picit furcsálltam ezt a kombinációt, valahogy nem ilyen jellegű szőlősalátára vadásztam.
Őszintén szólva először picit furcsálltam ezt a kombinációt, valahogy nem ilyen jellegű szőlősalátára vadásztam.
Aztán annak ellenére, hogy nem igazán hittem benne, hogy az Én ízlésemnek megfelelő lesz ez a saláta, valahogy nem hagyott nyugodni a dolog, vettem egy krémsajtot és kipróbáltam. Az eredmény igazán meglepett, nagyon finom lett a végeredmény.
Ezt a salátát fogyaszthatjuk magába, de nagyon finom sajtokhoz, vagy sült húsok mellé kínálva is.
Hozzávalók:
10 dkg natúr krémsajt
3 dl tejföl
csipetnyi só
cukor vagy cukorhelyettesítő
2 nagy fürt fehér csemege szőlő (ízlés szerint mag vagy magnélküli)
1 nagy fürt piros csemege szőlő (ízlés szerint mag vagy magnélküli)
- A kémsajthoz adjuk hozzá a tejfölt és keverjük ki krémesre.
- Adjunk hozzá egy csipetnyi sót és édesítsük ízlés szerint és jól keverjük el.
- A szőlőszemeket szedjük le a szőlő száráról és mossuk meg, valamint csepegtessük le.
- Keverjük el a szőlőszemeket a krémsajtos keverékben.
- Tegyük hűtőszekrénybe néhány órára, hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése