2012. szeptember 4., kedd

Körtés-ricottás rétes


Sajnos, úgy tűnik, hogy menthetetlenül vége van a nyárnak! Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de Én az októbertől februárig tartó időszakot legszívesebben átugornám, persze leszámítva a karácsonyt. Na mindegy lesz még nyár, ugye?....:) 
Múltkor említettem, hogy elkapott az idei évben esedékes "rétesláz", úgyhogy máris hozom a következő rétesvariációt. A töltelékbe most körte és ricotta került, de készíthetjük akár hagyományos tehéntúróval is. 


Hozzávalók (3 db réteshez):
6 db réteslap
2 tojás
folyékony édesítőszer vagy cukor
40 dkg kimagozott, meghámozott körte
50 dkg ricotta vagy túró
4 ek tejföl
5 dkg vaj vagy olaj


  1. A körtéknek vágjuk le a héjukat és távolítsuk el a magházukat.Kockázzuk fel apróra a körtéket.
  2. 2 db tojást válasszunk szét, majd a fehérjét verjük fel kemény habbá.
  3. A ricottát a tojássárgájával és a tejföllel keverjük ki simára. Édesítsük ízlés szerint.
  4. Keverjük hozzá lazán a tojásfehérjét is.
  5. Egy réteslapot fektessünk le egy konyharuhára, majd csepegtessünk rá olvasztott vajat. Fektessünk rá egy másik réteslapot is.
  6. Tegyünk a réteslapra halmokat a ricottás keverékből, majd szórjunk rá kupacokba körtét is.
  7. Tekerjük fel a rétest. (Én most nem kentem meg tojással a tetejét, hogy jó ropogós maradjon, de akár meg is kenhetjük)
  8. Egy tepsit vajazzunk ki enyhén, majd előmelegített sütőben 200 fokon süssük készre.

1 megjegyzés:

Mézesélet írta...

Köszönöm! Örülök, hogy tetszik:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails